9. Syfestivalen i Borås

avsnitt-9
Det här är ett avsnitt från fältet! Vi åkte till Borås och gick på syfestival, klämde och kände på massa garner, testade att spinna på spinnrock och pratade med lite olika människor som var där. En jättetrevlig dag! Eftersom ljudet är inspelat i en stor och stimmig lokal är det verkligen inte det bästa, vi ber om ursäkt för det.

Lyssna via avsnittet iTunes eller direkt här på sidan. Du kan också söka på Skapligt kreativt i din podcastspelare på telefonen och prenumerera på avsnitten där.

Avsnittsguide:

  • Vi pratar med Annelie och hon berättar om Charlottendals gård som har gårds- och garnbutik och anordnar ett gäng olika kurser. Linda kan inte låta bli att fråga lite om koftan Annelie har på sig, den heter Pergola, ett mönster av Maria Magnusson. Hon berättar att hon gick en workshop med Viffla för att lära sig att sy fast knappbandet på sin fina kofta.
  • Vi fick köpt vår sockblanks hos Tank Kofta. Och en del annat…
  • Vi haffar Kristin Virén på hennes lunchrast och pratar lite grann med henne. Hon förklarar lite om spinnrockarna hon hjälper till att visa upp på mässan, och berättar om alla kurserna hon håller i, både på Charlottendals gård och på Folkuniversitetet i Göteborg. Hon är en hejare på frivirkning som hon förklarar lite vad det är, kika här för att se hennes egen yarnie (en virkad selfie). Ullen vi fick testa att spinna med var från fårrasen Corridale och Kristin tipsar om företaget World Of Wool där man kan köpa olika fibrer.
  • Vi pratar lite med Tant Kofta om henne och hennes företag, hon avslöjar att hennes webshop kommer öppna i höst.
  • Maria Magnusson var också där och visade upp sina fina mönster. Vi pratar om hur det gick till att hon började göra mönster och hon visar sitt första, Vargavinter, ett par virkade vantar som följdes av Berceau. Den första stickade sjalen var 30 Diamonds Shawl som hängde i montern, uppstickad i Jitterbugg i den knallrosa färgen Rio. Superhäftig!

5 thoughts on “9. Syfestivalen i Borås

Kommentera