19. Bohusstickning, vattenmeloner och invirkade galgar.

avsnitt-19
Välkomna till avsnitt nummer 19! Vi sitter åter i Lindas förråd. Idag blir det prat om invirkade galgar, Klompelompe, trendspaningar i fruktform och Caroline kan avslöja sitt hemliga stickprojekt.

Lyssna via avsnittet iTunes eller direkt här på sidan. Du kan också söka på Skapligt kreativt i din podcastspelare på telefonen och prenumerera på avsnitten där.

Avsnittsguide:

 • Linda har gått och köpt hus! Och båda två har tagit varsitt varv till Småland, fast inte tillsammans.
 • Sjalpaketet Somra har kommit, och vi kom med på Garnkalaset hos Tant Kofta.
 • Linda har sett invirkade galgar, kika in på bloggen hos My Rose Valley och se tutorial på hur man gör. Och det var Vickevira (Mia Dehmer) Linda sett som hade lagt upp så många bilder på invirkade galgar på sin Instagram.
 • Linda har även förälskat sig i ett norskt märke som heter Klompelompe, se bara alla fina bilder de lägger upp på sin Instagram! De kommer även att ge ut en bok som släpps den 3 augusti, med mönster för barn men även några för baby och vuxen. Linda undrar verkligen hur svårt det egentligen är att sticka (och förstå) norska beskrivningar…
 • Hashtaggen #WIKN har mycket fint att bjuda på.
 • Caroline är klar med Viajante! Hon har även virkat ett mobilfodral till systerdottern och kommit väldigt långt på Somrasjalen. Och det blev ett inköp av en Bohuströja! Stora spetskragen blev det, och Caroline har kommit på en smart garnförvaringslåda till alla de små nystanen.
 • Linda har stickat Glittertind, med några små fel på vägen, och ska nu börja på steekningen av den. Hon har även börjat på en Bella Baby kofta och gjort en liten babyhjälmmössa från samma häfte.
 • Nu kan Caroline äntligen avslöja sitt hemliga projekt, koftan Promenade med mönster av Maria Magnusson och i garn Kettle Yarn Co. ISLINGTON DK. Den ingår i kollektionen The Boardwalk Collection.
 • Caroline pratar lite om Bohusstickning. Linda tipsar om boken Poems of Color, Knitting in the Bohus Tradition, en bok på engelska om Bohussstickning och som säljs på Slöjdmagasinet. Caroline berättar att hon sett på Angoragarnets hemsida att det ska komma en bok med mönster på Bohuströjor! Linda kommer på att hon sett en Bohuströja med en egen färgställning, gjord av Kristina Larsson.
 • Vattenmelontrenden är här för att stanna? I varje fall på sommaren… Mia Dehmer har gjort en superfin sjal som ser ut som en vattenmelonskiva vid namn Sweet As. För lite inspiration på annat som ser ut som vattenmeloner, kika på en mössa, benvärmare, filt och små ballerinaskor. Linda hittade till och med garn som var färgat som en vattenmelon som man skulle sticka vattenmelonmönstrade sockar av.
 • Linda har sett Suddgummis sjal Follow Your Arrow 2 på hennes Instagram. Samma Suddgummi har även gjort ett par fina sockor vid namn Pai Mei, men det mönstret finns inte ute än tyvärr. Däremot ska Possible Maybe och Daphne ha lite likheter.
 • Och Mia Dehmer hade lagt upp ett par superfina sockor på Instagram som hon designat som heter heter Gone Fishing.

3 thoughts on “19. Bohusstickning, vattenmeloner och invirkade galgar.

 1. Måste bara säga att jag har stickat flera babyhjälmar ur Babystickning på st 3. Jag har minskat så som du tolkade det första gången, d.v.s fortsatt med minskningarna och slutat göra ökningar (inga minskningar där). Mina mössor har inte blivit konformade. Så märkligt!

  • Hej Stina! Nu har jag stickat en till babyhjälm och kommer att få krypa till korset rejält i nästa poddavsnitt. Man ska inte ställa frågan ”är det bara jag som är korkad”, ha ha ha! Det var såklart jag som gjort fel…

 2. Hej, tack för en härlig pod! Jag har stickat några mönster på norska och nåt på danska. Tar man det bara lugnt när man läser och googlar fram sticktermer så går det finfint, jag lovar!! Så köp boken vetja!

  /Anna

Kommentera